marți, 28 iunie 2011

Noul eTrex®: Cel mai de succes GPS Handheld de la Garmin® s-a îmbunătăţit




Garmin International Inc., parte a Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN), lider global în producţia de sisteme de navigaţie, a lansat noul dispozitiv GPS handheld eTrex®, ce dispune de un design nou şi funcţii îmbunătăţite. Acest dispozitiv entry level are un design ergonomic, o interfaţă îmbunătăţită, functii geocaching şi, pentru anumite modele, un ecran cu 65.000 de culori şi capabilităţi de cartografiere extinse. Aceste caracteristici noi – împreună cu până la 25 de ore de autonomie – fac din noul eTrex un dispozitiv mai uşor de utilizat, menţinând acelaşi standard recunoscut al solidităţii şi durabilităţii întâlniit la toate modelele eTrex.

„eTrex este una dintre vedetele colecţiei noastre de GPS-uri handheld iar timp de peste 10 ani, a reprezentat unul dintre favoriţii celor care iubesc excursiile, al vânătorilor şi geocacherilor care erau în căutarea unei configuraţii de bază; un aparat simplu, compact, uşor şi precis,” a declarat Dan Bartel, vicepreşedinte al diviziei de vânzări mondiale în cadrul Garmin. „Folosindu-ne de experienţa ce ne-a asigurat poziţia de lider al pieţei, precum şi de tehnologia inovatoare, am creat noul eTrex pentru a face faţă tuturor provocărilor naturii.”

Ia acest dispozitiv GPS, introdu-l în buzunar şi porneşte în următoarea aventură de geocaching şi lasă hărţile tipărite acasă. Noua serie eTrex suportă fişiere GPX pentru geocaching, ce permit descărcarea locaţiilor şi detaliilor legate de puncte geocache direct pe dispozitiv, prin intermediul conexiunii USB de mare viteză. eTrex stochează şi afişează informaţii precum locaţia, terenul, nivelul de dificultate, indicii şi descrieri, astfel nemaifiind nevoie de introducerea manuală a coordonatelor şi nici de printurile pe hârtie! Pentru a demara o sesiune de geocaching, trebuie doar sa încarci fişierul GPX în aparat şi poţi începe imediat vânătoarea de puncte geocache. Acestea pot fi descărcate de pe site-ulOpenCaching.com, o comunitate online complet gratuită, prin intermediul căreia puteţi crea, împărtăşi şi găsi geocache-uri din întreaga lume.

Pentru utilizatorul care caută un GPS cu dotări de bază, Garmin oferă modelul eTrex 10. Dispozitivul GPS handheld beneficiază de un display monocrom lizibil în lumina soarelui, precum şi o hartă de bază a întregii lumi, prin care puteţi afla cu mai multă uşurinţă unde vă aflaţi şi unde veţi merge. eTrex 10 este dispozitivul perfect pentru familiile care caută să intre în comunităţile tot mai mari de geocacheri. În acelaşi timp, aparatul este destul de robust pentru ca un vânător avid să îşi poată însemna zonele preferate. Pentru a vedea modelul eTrex în acţiune, viziteaza www.garmin.com/etrex.

Poţi vizualiza o gamă largă de hărţi topografice, marine şi rutiere detaliate cu ajutorul eTrex 20 şi 30, graţie diaplay-ului de 2,2 inci îmbunătăţit, cu 65.000 de culori, lizibil în lumina soarelui. Vândute separat, hărţile includ TOPO US 24K, numai bune pentru a porni la drum, card-uri BlueChart® g2 preîncărcate pentru o zi minunată pe apă sau hărţi City Navigator®, pentru indicaţii detaliate pe şosea. Descarcă BaseCamp™ (www.garmin.com/basecamp), un program gratuit, ce permite utilizatorilor să planifice şi gestioneze excursii, rute şi puncte de trecere pe care să le transfere între computer şi eTrex.

BaseCamp permite utilizatorilor să vizualizeze hărţi topo atât de 24K, cât şi de 100K în formate 2D sau 3D. Cu ajutorul Track Draw, utilizatorii pot trasa un drum şi obţine un profil de altitudine instantaneu, pentru a determina dificultatea drumeţiilor sau aventurii de geocaching.

eTrex 30 integrează o busolă electronică cu 3 axe care indică direcţia în care trebuie să mergeţi, chiar şi atunci când staţi pe loc, fără a fi nevoie să îl ţineţi ridicat. Dispozitivul beneficiază şi de un altimetru barometric, ce urmăreşte schimbările de presiune, pentru a indica înălţimea exactă la care te afli, precum şi de transfer de date wireless de la o unitate la alta cu dispozitivele compatibile. eTrex a fost creat pentru cei pasionaţi de natură, care au nevoie de acces facil la o cantitate mare de informaţii, prin intermediul unui produs mic şi compact.

Noile dispozitive eTrex vor fi disponibile din ultimul trimestru al lui 2011. eTrex 10 şi eTrex 20 au un preţ de vânzare recomandat de 80 de Euro, respectiv 140 de Euro. eTrex 30 este disponibil la un preţ de raft de 210 Euro. Informaţii adiţionale despre seria eTrex sunt disponibile la www.garmin.com sau www.garmin.blogs.com.

miercuri, 15 iunie 2011

Cel mai nou dispozitiv GPS cu touchscreen: Garmin® Montana™



Dă un sens nou robusteții și versatilității

Garmin, lider mondial în producția de dispozitive de navigație, a lansat dispozitivul cu GPS handheld Montana™ , cel mai avansat model handheld ce dispune de un design robust cu multiple opţiuni de montare, durabilitate mărită a bateriei, opţiuni de orientare duală a ecranului și suport pentru o gamă largă de produse de cartografiere Garmin.

Montana dispune de un altimetru barometric pentru măsurarea altitudinii și are abilitatea de a previzualiza ruta folosind un model global de elevație. Busola în 3 axe integrate afișează direcția de parcurs chiar și în repaus. Ecranul tactil, rezistent la apă și lizibil în bătaia puternică a soarelui are o dimensiune de 4 inch (10,2 cm), iar fotografiile de 5 megapixeli captate de camera foto cu autofocus de pe modelele 650 și 650t sunt afișate în culori vii.

“Montana a fost conceput pentru pasionații de drumeții, cei care caută aventura cu orice preț, ” a precizat Dan Bartel, vice președinte pe vânzări globale în cadrul Garmin. “Am creat un dispozitiv care să satisfacă toate nevoile legate de orientare ale aventurierilor, fie că au apucat pe un drum off-road, fie pe un drum lin sau s-au aventurat pe apă. Pentru navigația maritimă, traversând țara în automobilul 4x4, sau chiar primind indicații vocale în drum spre cel mai apropiat mall, Montana dispune de flexibilitate și de compatibilitatea cartografică care te însoțește cu success până la destinație.”
Cu ajutorul design-ului robust al modelului Montana nu este nevoie să mai ai dubii în legătură cu destinația următoarei tale aventuri. Montana este în totalitate rezistent la apă și capabil să reziste la contactul cu noroi, chiar și atunci când este conectat la suportul de încărcare. Capabilitățile suportului de montare și cartografia din City Navigator permit obţinerea de indicaţii vocale pas cu pas, la fel și pentru suportul pentru bicicletă sau ATV. Dacă alegi să te plimbi pe jos, conectează căștile la jack-ul audio de 3,5 mm al dispozitivului Montana pentru a asculta directiile vocale.

Din punct de vedere al cartografierii, Montana dispune de vaste hărți topo, pentru mare și drumuri, marca Garmin. Dispune de aplicațiile BirdsEye™ Select și de imaginile furnizate de Birdseye Satellite care permit descărcarea de imagini din satelit direct pe dispozitiv. Iar când conectezi Montana la calculatorul personal, poți folosi oricare din aceste hărți cu BaseCamp, software-ul gratuit marca Garmin ce ajută la planificarea și revizitarea călătoriilor în detaliu.

Montana oferă două soluții pentru a menține dispozitivul încărcat în timpul călătoriilor de lungă durată sau alte aventuri outdoor. Când ai prilejul să te odihnești poţi și să reîncarci în fiecare noapte o baterie uşoară de lithium, care îţi asigură o autonomie de 16 ore pentru a doua zi. Pentru călătoriile în care ești privat de orice sursă de energie, Montana funcționează cu trei baterii AA, utilizatorii putând folosi aparatul încă 22 de ore.

Montana suportă fișierele geocaching GPX pentru descărcarea de puncte geocache și detalii direct pe aparat. Montana stochează și afișează informații cheie, precum locație, teren, nivel de dificultate, indici și descrieri, ne mai fiind astfel nevoie de introduceri manuale a coordonatelor, iar hărțile de hârtie devenind inutile. Încarcă un fișier GPX în aparatul tău și începe vânătoarea de cache-uri. Punctele cache pot fi descărcate de pe www.opencaching.com, o comunitate online gratuită care creează, împărtășește și găsește puncte cache în întreaga lume.

În timp ce ești în căutarea următorului cache sau încerci cu degetul o nouă zonă sălbatică, captează noile priveliști și viitoarele amintiri cu camera digitală de 5 megapixeli. Fiecare fotografie este automat localizată georgrafic, permiţându-ți ca în viitor să navighezi înapoi exact în punctul în care ai realizat fotografia. Poți vizualiza imagini în format landscape sau în portret. Pentru o stocare mai mare, inserează un card microSD; poți de asemenea vedea imagini de pe alte dispozitive pe cardul microSD prin intermediul vizualizatorului de imagini al lui Montana.
Garmin Montana va fi disponibil în trei modele: 600 va deţine harta de bază a lumii; 650 va dispune de harta de bază a lumii și cameră foto de 5 megapixeli; Garmin Montana 650t va fi dotat cu harta de bază a lumii, cartografiere topo Euro 100k și cameră foto de 5 megapixeli.

Garmin Montana 600 va avea un preț recomandat de 499,99 Euro, modelul Montana 650 un preț de 599 Euro iar modelul Montana 650t un preț de 599 Euro.