miercuri, 15 iunie 2011

Cel mai nou dispozitiv GPS cu touchscreen: Garmin® Montana™Dă un sens nou robusteții și versatilității

Garmin, lider mondial în producția de dispozitive de navigație, a lansat dispozitivul cu GPS handheld Montana™ , cel mai avansat model handheld ce dispune de un design robust cu multiple opţiuni de montare, durabilitate mărită a bateriei, opţiuni de orientare duală a ecranului și suport pentru o gamă largă de produse de cartografiere Garmin.

Montana dispune de un altimetru barometric pentru măsurarea altitudinii și are abilitatea de a previzualiza ruta folosind un model global de elevație. Busola în 3 axe integrate afișează direcția de parcurs chiar și în repaus. Ecranul tactil, rezistent la apă și lizibil în bătaia puternică a soarelui are o dimensiune de 4 inch (10,2 cm), iar fotografiile de 5 megapixeli captate de camera foto cu autofocus de pe modelele 650 și 650t sunt afișate în culori vii.

“Montana a fost conceput pentru pasionații de drumeții, cei care caută aventura cu orice preț, ” a precizat Dan Bartel, vice președinte pe vânzări globale în cadrul Garmin. “Am creat un dispozitiv care să satisfacă toate nevoile legate de orientare ale aventurierilor, fie că au apucat pe un drum off-road, fie pe un drum lin sau s-au aventurat pe apă. Pentru navigația maritimă, traversând țara în automobilul 4x4, sau chiar primind indicații vocale în drum spre cel mai apropiat mall, Montana dispune de flexibilitate și de compatibilitatea cartografică care te însoțește cu success până la destinație.”
Cu ajutorul design-ului robust al modelului Montana nu este nevoie să mai ai dubii în legătură cu destinația următoarei tale aventuri. Montana este în totalitate rezistent la apă și capabil să reziste la contactul cu noroi, chiar și atunci când este conectat la suportul de încărcare. Capabilitățile suportului de montare și cartografia din City Navigator permit obţinerea de indicaţii vocale pas cu pas, la fel și pentru suportul pentru bicicletă sau ATV. Dacă alegi să te plimbi pe jos, conectează căștile la jack-ul audio de 3,5 mm al dispozitivului Montana pentru a asculta directiile vocale.

Din punct de vedere al cartografierii, Montana dispune de vaste hărți topo, pentru mare și drumuri, marca Garmin. Dispune de aplicațiile BirdsEye™ Select și de imaginile furnizate de Birdseye Satellite care permit descărcarea de imagini din satelit direct pe dispozitiv. Iar când conectezi Montana la calculatorul personal, poți folosi oricare din aceste hărți cu BaseCamp, software-ul gratuit marca Garmin ce ajută la planificarea și revizitarea călătoriilor în detaliu.

Montana oferă două soluții pentru a menține dispozitivul încărcat în timpul călătoriilor de lungă durată sau alte aventuri outdoor. Când ai prilejul să te odihnești poţi și să reîncarci în fiecare noapte o baterie uşoară de lithium, care îţi asigură o autonomie de 16 ore pentru a doua zi. Pentru călătoriile în care ești privat de orice sursă de energie, Montana funcționează cu trei baterii AA, utilizatorii putând folosi aparatul încă 22 de ore.

Montana suportă fișierele geocaching GPX pentru descărcarea de puncte geocache și detalii direct pe aparat. Montana stochează și afișează informații cheie, precum locație, teren, nivel de dificultate, indici și descrieri, ne mai fiind astfel nevoie de introduceri manuale a coordonatelor, iar hărțile de hârtie devenind inutile. Încarcă un fișier GPX în aparatul tău și începe vânătoarea de cache-uri. Punctele cache pot fi descărcate de pe www.opencaching.com, o comunitate online gratuită care creează, împărtășește și găsește puncte cache în întreaga lume.

În timp ce ești în căutarea următorului cache sau încerci cu degetul o nouă zonă sălbatică, captează noile priveliști și viitoarele amintiri cu camera digitală de 5 megapixeli. Fiecare fotografie este automat localizată georgrafic, permiţându-ți ca în viitor să navighezi înapoi exact în punctul în care ai realizat fotografia. Poți vizualiza imagini în format landscape sau în portret. Pentru o stocare mai mare, inserează un card microSD; poți de asemenea vedea imagini de pe alte dispozitive pe cardul microSD prin intermediul vizualizatorului de imagini al lui Montana.
Garmin Montana va fi disponibil în trei modele: 600 va deţine harta de bază a lumii; 650 va dispune de harta de bază a lumii și cameră foto de 5 megapixeli; Garmin Montana 650t va fi dotat cu harta de bază a lumii, cartografiere topo Euro 100k și cameră foto de 5 megapixeli.

Garmin Montana 600 va avea un preț recomandat de 499,99 Euro, modelul Montana 650 un preț de 599 Euro iar modelul Montana 650t un preț de 599 Euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu