vineri, 15 iulie 2011

Garmin introduce camere foto în dispozitivele handheld GPSMAP 62
Garmin International Inc., divizie a Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN), lider global în producția de sisteme de navigație, a lansat noile modele din seria de top GPSMAP 62, dispozitive handheld dedicate mediului outdoor. Modelele GPSMAP 62stc și GPSMAP 62sc dispun de camere foto de 5 megapixeli ce localizează automat fotografiile realizate, funcție ce îți înlesnește întoarcerea în locul preferat.
“Petrecând timp alături de cățărători, pasionați de drumeții, bicicliști montani, am realizat ca aceștia nu au întotdeauna energia să răscolească prin geanta lor după un aparat foto ori de câte ori văd ceva memorabil, care sa poate fi împărtășit mai târziu,”a precizat Martin Resh, product manager pe divizia Outdoor în cadrul Garmin. “Camera foto integrează fotografia în procesul de navigație, asigurând că după orice aventură vei avea o poveste însoțită de imagini.”
Când o fotografie este realizată la 5 megapixeli cu ajutorul auto-focusului camerei de pe GPSMAP 62stc sau GPSMAP 62sc, aceasta este localizată geografic, adică coordonatele locului sunt salvate și codificate în fișier, astfel că informația geografică poate fi utilizată în orice moment ca punct de referință sau ca destinație la care se poate ajunge prin ghidare GPS. Și pentru că dispozitivele GPSMAP sunt rezistente la apă, camera foto va realiza fotografii chiar și în cele mai grele condiții. Memoria integrată (3,5 GB la ambele modele) permite realizarea de fotografii după plac. Odată ce GPSMAP 62stc sau GPSMAP 62sc sunt conectate prin USB, poți folosi my.Garmin.com pentru a identifica fotografiile, simplifica selecția și la final, stoca fotografiile online pentru a fi admirate de prieteni și familie.
Dotat cu un ecran de 2,6 inch lizibil la lumina puternică a soarelui, interfață intuitivă push-button, o baterie cu o autonomie de 16 ore de viață, un receiver GPS de înaltă sensivitate și o antenă quad helix pentru o recepție de neegalat, seria GPSMAP 62 se mulează pe activități și interese variate. Datorită unui proces de navigație îmbunătățit și datelor de elevație digitale (DEM), utilizatorii ce navighează către o destinație pe un drum activ, vor observa schimbările în elevație care vor urma, dar și cele care au trecut. De asemenea, punctele intermediare și alte locații cheie de-a lungul traseului activ, precum punctul de pornire, cel de final și punctele de elevație înalte și joase, apar pe hartă și pe paginile traseului activ.
Modelele GPSMAP 62 ce includ un “s” includ o busolă în trei axe și conectivitate wireless pentru împărtășirea de rute, puncte intermediare și puncte cache între dispozitivele handheld Garmin compatibile. Aceste modele dispun de un barometru altimetric care vede schimbările în presiune pentru a indica altitudinea precisă. Utilizatorii pot trasa valoarea presiunii barometrice în timp, ceea ce ajută la afișarea schimbării condițiilor de vreme.
Modelele GPSMAP 62 ce au inclus “t” în denumire dispun de hărți de recreere europene de 1:100k cu detalii al nivelului străzii și o hartă de bază globală cu relief umbrit. Acoperirea detaliată include drumuri principale, drumuri urbane și locale, autostrăzi, străzi de coastă, râuri și lacuri, dar și parcuri naționale, păduri și zone sălbatice. În plus, poți căuta în funcție de punctele de interes, de nume sau proximitatea locației tale și poți vizualiza contururi de teren, elevații topografice, vârfuri și puncte geografice.
Fiecare model al seriei GPSMAP 62 este compatibil cu serviciul de cartografiere BirdsEye™ Select , cu comunitatea cu acces gratuit Garmin Connect™ , dar și cu serviciul Custom Maps ce ajută la transferul hărților digitale sau de hârtie pe dispozitivele handheld. Compatibile atât cu calculatoarele cât și cu Mac-uri, aceste servicii completează plaja de facilități oferite de Garmin, precum City Navigator®, NT pentru direcționări pas-cu-pas pe străzile orașelor, Blue Chart® g2 pentru navigație maritimă și hărți Garmin TOPO pentru detaliere a terenului.
Geocacherii vor fi foarte multumiți de caracteristicile modelului GPSMAP 62, ce descarcă rapid informații cache direct de pe dispozitiv. Fiecare model stochează și afișează informații cheie precum locația, terenul, nivelul de dificultate, indicii și descrieri, așa încât să nu cari hărți printate cu tine. Mai multe despre activitatile de geocaching se găsesc pe www.garmin.com/geocaching și www.OpenCaching.com.
Noile dispositive Garmin GPSMAP 62 vor fi disponibile din luna august la un preț de 499 Euro, respectiv 549 Euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu